ΣΗΜΑ ΕΣΠΕΔΑ

s

s1

S2

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οι νικητές-τριες του Μάστερ της Αίγινας

Στην κορυφή ξανά οι «Κότσι / Ζούπα»
Το τρίτο τους χρυσό μετάλλιο στα φετινά Μάστερς κέρδισαν οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης μετά τη νίκη τους με 2-0 (21-19, 23-21) απέναντι στους Κουζούνη, Μπιλλήρη στον τελικό της Αίγινας. Οι «Κότσι / Ζούπα» βρήκαν περισσότερη αντίσταση από ό,τι στο Allou! Fun Park καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι- χέρι όπως μαρτυρά και το σκορ.
Έτσι οι Μπιλλήρης / Κουζούνης, δεν κατάφεραν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα τους στον τελικό του πρώτου τουρνουά και έμειναν ξανά με το ασημένιο μετάλλιο.
«Ήταν δύσκολη νίκη»
Δεν ήταν εύκολος ο τελικός της Αίγινας για τους Κοτσιλιάνο / Ζουπάνη, κάτι που αναγνώρισαν στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα. «Συγχαρητήρια στον συμπαίκτη μου που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και με δικά του μπλοκ στο τέλος πήραμε τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δυσκολευτήκαμε αρκετά για να φτάσουμε στην επικράτηση. Δεν είχε καμία σχέση αυτό το ματς με τον ημιτελικό και ίσως και αυτό να έπαιξε τον ρόλο του. Έγινε ένα πραγματικά όμορφο ματς και γενικότερα το ευχαριστηθήκαμε γιατί είχε και σασπένς και νομίζω το χάρηκε και ο κόσμος αυτό το εντυπωσιακό τουρνουά», δήλωσε ο Γιώργος Κοτσιλιάνος

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζουπάνης αφιέρωσε το μετάλλιο στους χορηγούς High Five, Vary Sports Club, ΟΑΚΑ Indoor, Adidas και Body Fit.

Για τους ηττημένους, ο Παύλος Κουζούνης, προσπαθούσε να βρει το λόγο για ορισμένα εύκολα λάθη που έκανε η ομάδα του: «Το θέλαμε πολύ αυτό το τουρνουά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το θετικό είναι ότι βελτιώνουμε διαρκώς το παιχνίδι μας και δείχνουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Αν καταφέρουμε να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη και στην κόντρα - μπάλα, τότε σίγουρα θα πετύχουμε το κάτι παραπάνω στα επόμενα τουρνουά».

Όσο για τον Φερνάντο Μπιλλήρη, αρκέστηκε να πει: «Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο. Θα βελτιωθούμε και θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα λάθη μας. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η πορεία θα μας δικαιώσει και του χρόνου θα είμαστε μια πολύ καλύτερη ομάδα».

«Χρυσές», όπως το 2011, οι Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου  

Το πρώτο βήμα για να επαναλάβουν τον... άθλο του 2011 έκαναν οι Μανωλίνα Κωνσταντίνου και η Μαριότα Αγγελοπούλου, καθώς πήραν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στα φετινά Μάστερς, επικρατώντας με 2-0 (21-16, 22-20) των Τέζα / Χρήστου στον τελικό της Αίγινας. Και είναι φυσιικό, το μυαλό τους να γυρίζει δύο χρόνια πίσω, όταν ξεκίνησαν από την Αίγινα και στη συνέχεια πήραν άλλα δύο χρυσά μετάλλια για την πιο μεγάλη στιγμή τους στα ελληνικά σιρκουΐ.

Μετά το πρώτο σετ, που το πήραν σχετικά εύκολα, στο δεύτερο είχαμε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι - χέρι μέχρι το 20-20. Οι νικήτριες έκαναν το 21-20, για να ακολουθήσει μια φάση διαρκείας με πολύ ωραίες άμυνες και στο τέλος να γίνει το λάθος από τις Τέζα / Χρήστου και η πρώτη θέση να πάει στις Κυπριες πρωταθλήτριες.

«Είναι γούρικη η Αίγινα»
Χαρούμενες για το πρώτο τους φετινό χρυσό μετάλλιο στα Μάστερς, η Μανωλίνα Κωνσταντίνου και η Μαρότα Αγγελοπούλου χαρακτήρισαν γούρικη την Αίγινα.

«Αγαπάμε πολύ την Αίγινα, έχουμε κάνει φίλους πια εδώ και νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες που μας φέρνει και γούρι και όποτε ερχόμαστε εδώ κάνουμε πολύ καλά τουρνουά. Για το παιχνίδι θέλω να πω ότι δεν φοβηθήκαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο δεύτερο σετ και απλά δεν αφήσαμε ποτέ το παιχνίδι να μας ξεφύγει», δήλωσε η Μαριότα

Από την πλευρά της η Μανωλίνα, είπε: «Από την αρχή επιβάλαμε τον ρυθμό μας και κάναμε το παιχνίδι μας και δεν επιτρέψαμε στις αντιπάλους μας να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια ως το τέλος και δεν εγκαταλείπουμε ποτέ, ίσως αυτό ήταν και το μυστικό της ανατροπής στο δεύτερο σετ».

Η Αρετή Τέζα, είχε ανάμεικτα συναισθήματα, αφού μπορεί να έχασε τον τελικό, όμως, κρατάει την καλή πορεία στην Αίγινα: «Συνολικά ήταν ένα καλό τουρνουά για εμάς, αλλά ο τελικός μπορούσε να μας βγει και καλύτερα αν είχαμε καταφέρει να ισοφαρίσουμε. Ήταν και ψυχολογικό θεωρώ γιατί από εκεί που είχαμε δημιουργήσει μια διαφορά, βρεθήκαμε να χάνουμε. Είμαστε νέα ομάδα, κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε».

Η Εύη Χρήστου που έχει τον λιγότερο χρόνο στην άμμο, πρόσθεσε: «Εγώ πέρα από μία πρώτη θέση που πήρα στα 17 μου στα Juniors, δεν είχα περαιτέρω δεν κατάφερα να συνεχίσω. Φέτος, έπειτα από αρκετά χρόνια επέστρεψα χάρη στην συμπαίκτριά μου και την προπονήτριά μου, Πόλα Κίτσου, τις οποίες ευχαριστώ πολύ που με βοηθούν και με πιστεύουν. Μακάρι να είχαμε την οικονομική άνεση να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και χρήματα στις προπονήσεις μας, αλλά δεν είναι εύκολο αν δεν βρούμε χορηγούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου