ΣΗΜΑ ΕΣΠΕΔΑ

s

s1

S2

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Επιστολή της ΕΟΠΕ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τις άδειες των κλειστών γυμναστηρίων

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη επιστολή, την οποία κοινοποίησε και στην ΓΓΑ κα. Κυριακή Γιαννακίδου, αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις άδειες λειτουργίας των Κλειστών Γυμναστηρίων.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα που υπάρχει με τις άδειες λειτουργίας των Κλειστών Γυμναστηρίων, καθόσον μετά από την σχετική καταγραφή που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας στα Κλειστά Γυμναστήρια (Δημοτικά, ΕΑΚ, Σχολικά κλπ) που χρησιμοποιούνται για τα πρωταθλήματα, διαπιστώθηκε ότι επί συνόλου 307 γυμναστηρίων σε όλη την Ελλάδα μόνο 81 διαθέτουν άδεια λειτουργίας (η οποία σε πολλές περιπτώσεις λήγει στις αρχές του έτους 2014) ενώ 4 από αυτά έχουν σφραγιστεί με απόφαση της αρμόδιας Περιφέρειας.

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 56Α του ν. 2725/1999 απαγορεύεται ρητά η χρήση των γηπέδων που στερούνται άδειας λειτουργίας, στα οποία δεν επιτρέπεται να διεξάγεται κανένας απολύτως αγώνας, ενώ από 23/08/2013 τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του νέου νόμου (Ν. 4049/12), σύμφωνα με τον οποίο ο ιδιοκτήτης ή/και ο χρήστης αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτή αθλητικής εκδήλωσης τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ. Οι ως άνω δε ποινές επιβάλλονται και στον Πρόεδρο Αθλητικού Σωματείου, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η Ομοσπονδία μας αλλά και οι Ενώσεις-Τοπικές Επιτροπές από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2013-2014, εφόσον περιέλθει εις γνώση μας ότι συγκεκριμένο γήπεδο στερείται άδειας λειτουργίας (ή αυτή έχει λήξει) να μην μπορεί να χορηγήσει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνα στο εν λόγω γήπεδο.

Το σοβαρότατο αυτό ζήτημα αποτελεί πρόβλημα ζωτικής σημασίας για το βόλεϊ και τον αθλητισμό της χώρας και τεράστιο κίνδυνο ακύρωσης των πρωταθλημάτων σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση ασκεί ήδη μεγάλες πιέσεις συρρίκνωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην οποία αντιστεκόμαστε εμείς και τα σωματεία με κάθε μέσο. Το γεγονός όμως της στέρησης διαθέσιμων αγωνιστικών χώρων είναι ένα θέμα που μας ξεπερνά και μπορεί να αντιμετωπιστεί ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση.

Παρακαλούμε για τις επείγουσες ενέργειές σας προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που υπάρχει.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή/και διευκρίνηση χρειαστείτε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου